Luchtbelletjes elimineren

Eliminating air holes

Na de installatie van drie Bredel 100 mm hogedrukslangenpompen in een ringleiding-gietsysteem van Caradon Plumbing Solutions zijn luchtbelletjes in het afgewerkte product vrijwel helemaal geëlimineerd. Afgekeurde producten zijn tot het minimum beperkt en het systeem vergt aanzienlijk minder onderhoud.

De Bredel-pompen vervingen één hydraulische plunjer pomp en twee lobbenpompen die vaak afgekeurde producten veroorzaakten vanwege luchtbelletjes en gaatjes. De pompen van Watson-Marlow Bredel zijn vrijwel onderhoudsvrij, alleen de slangen moeten om de zes maanden worden vervangen. Problemen met luchtbelletjes en verontreiniging doordat metalen deeltjes in de gietmassa terechtkomen, behoren tot het verleden.

Het pompsysteem bestaat uit één pomp voor iedere ringleiding, een regelpaneel, druktransducers, pulsatiedempers. en stromingsschakelaars voor het detecteren van verstopte aanzuig- of afvoerleidingen. De vereiste druk tussen 0 en 10 bar wordt in de ringleiding gehandhaafd, ongeacht het aantal open afvoerpunten. Wanneer alle punten zijn gesloten en de druk op het vereiste niveau ligt, is de pompsnelheid nul, hoewel de motor blijft draaien en volledige koppel levert. Zodra er afvoerpunten worden geopend, accelereert de pomp om de vereiste druk te handhaven. Wanneer alle afvoerpunten open zijn, accelereert de pomp tot het maximale toerental, waarna het toerental geleidelijk aan afneemt naarmate er afvoerpunten worden gesloten.

  • Een product zoeken

  • Een lokaal contactpersoon zoeken

  • Hulp en advies

    Telefoon: +32 (0) 9 225 94 57

    Fax: +32 (0) 9 233 06 49

    Contact