Peristaltische procespompen voor biofarmaceutische toepassingen

 • Producten altijd intact houden – omdat enkel de slang in aanraking komt met het product verloopt de omgang ermee altijd precies, betrouwbaar en schoon

 • Producten blijven intact dankzij het lage shear-pompen en omdat er geen bewegende deeltjes in het vloeistofpad zitten

 • Kwaliteit bewaren en product intact houden door beperking van het risico en de tijd van overdracht van batches/producten in elke fase van de productie

 • Door precieze stroom, stabiele processen, inachtneming van cGMP-criteria en de kwaliteit van het eindproduct

Slangenpompen spelen een steeds belangrijkere rol in de biofarmaceutische industrie, waar ze worden gebruikt om waardevolle en delicate vloeistoffen zonder contaminatie te verpompen. De 530-, 630- en 730 slangenpompen van Watson-Marlow gaan voor duurzaamheid en precisie. De verbeterde beveiligingsniveaus en bedieningsmogelijkheden bewijzen hun nut tijdens de upstream en downstream biologische zuiveringsprocessen.

De nieuwe pompen zijn de perfecte oplossing voor single-use biologische zuiveringstoepassingen maar dan zonder de hoge reinigingskosten. Ze voldoen aan de cGMP-criteria en leveren kwalitatieve producten af

Opties voor aandrijvingen en pompkoppen

De veelzijdige 530-, 630- en 730- series procespompen bieden vier aandrijfopties aan. Gebruikers kunnen kiezen voor een gewone handmatige maar ook voor een volledig automatische bediening. Daarnaast is het mogelijk om tot 16 pompen aan te koppelen en realtime communicatie te voorzien.

De pomp levert opbrengsten van 0,0001 ml/min tot 33 L/min. 530-, 630- en 730-pompen kunnen worden uitgerust met pompkoppen geschikt voor continue slangen, of met pompkoppen geschikt voor slangelementen voor een druk tot 7 bar bij de 530-versie en 4 bar bij de 630-versie en 2 bar in de 730-serie.

530-, 630- en 730-pompen zijn volledig integreerbaar met andere apparaten zoals bioreactoren. Door de IP31- en IP66-afdichting zijn ze altijd makkelijk afwasbaar.

Superieure slangen

Slangen van Watson-Marlow voldoen door hun ontwerp aan de strenge eisen van single-use biologische markt, met name hoge zuiverheid en validatie. Voor een accurate dosering en om lang mee te kunnen gaan moeten de slangen nauwkeurig zijn samengesteld en voldoen aan de juiste maatvoering. Biofarmaceutische gebruikers mogen er dankzij de USP klasse VI gevalideerde contactmaterialen zeker van zijn dat vloeistoffen stabiel en zonder contaminatie worden verpompt. In totaal kunnen gebruikers kiezen tussen zeven verschillende slangmaterialen.

Foutloos slangen plaatsen

Afhankelijk van de proces eisen van gebruikers kunnen de slangenpompen worden uitgerust met LoadSure-slangelementen, zodat slangen vlot en foutloos op hun plaats passen. De slangelementen kunnen door iemand zonder technische kennis in minder dan één minuut worden vervangen.

Brochure over sanitaire procespompen

Brochure downloaden

Brochure over Watson-Marlow slangen

Brochure downloaden

 • Een product zoeken

 • Een lokaal contactpersoon zoeken

 • Hulp en advies

  Telefoon: +32 (0) 9 225 94 57

  Fax: +32 (0) 9 233 06 49

  Contact