Dosering van abrasieve coatings

Coatings De  slangenpompen van Watson-Marlow hebben de drukregelaars vervangen in een belangrijke onderdeel van een coatingproces bij Permastore Ltd. De pompen bieden een betere dosering en verbeterd gebruik van grondstoffen bij de productie van met glas gecoate stalen platen of panelen.

Permastore produceert een breed assortiment opslagtanks die uit deze speciaal gevormde panelen zijn vervaardigd. Aan weerskanten van de panelen is een corrosiebestendige glazen coating aangebracht. Dit geeft ze een harde en ongelooflijk sterke afwerking met lage wrijving. De opslagtanks zijn daarom geschikt voor de opslag van vloeibare producten in agrarische, industriële en rioolwatertoepassingen.

Als onderdeel van het paneelcoatingproces spuit Permastore een zeer precies gecontroleerde coatingoplossing op het oppervlak van het voorbereide plaatstaal. Deze bestaat uit een zeer abrasieve en toxische suspensie van mineralen, klei en katalytische middelen.

De Watson-Marlow 500 serie pompen werden gekozen als vervanging van de pompen die voorheen voor dit proces werden gebruikt. De oude apparatuur was niet bestand tegen de verschillen in vloeistofviscositeit, of de wisselende tegendruk gegenereerd door de spuitpistolen die verticaal over het plaatoppervlak bewegen.

De 500 serie pompen, voorzien van Marprene slangen, werden in-line in het bestaande proces geïnstalleerd. Ze leveren een zeer precieze hoeveelheid coatingoplossing aan het spuitsysteem en werken tot 14 uur per dag.

De op afstand regelbare stop-/startinrichting van de pompen, die directe controle biedt, is geïntegreerd met de bedieningselementen van het spuitpistool, zodat de spray nauwkeurig kan worden gericht en de coatingoplossing zo economisch mogelijk wordt gebruikt.

Meer over de 520 serie

 

 

  • Een product zoeken

  • Een lokaal contactpersoon zoeken

  • Hulp en advies

    Telefoon: +32 (0) 9 225 94 57

    Fax: +32 (0) 9 233 06 49

    Contact