Anti-schuimmiddel doseren

Metering anti-foamBij de fabricage van producten voor vezelcement dak- en gevelbekleding is het belangrijk dat doorlopend een anti-schuimmiddel wordt gedoseerd om het productieproces op gang te houden.

Een toonaangevende producent van dak- en bouwproducten, Eternit, heeft vijf Watson-Marlow 505S/RL2 slangenpompen gekozen voor het doseren van het chemische anti-schuimmiddel in zijn slurry op basis van cement. De pompen van Watson-Marlow draaien 24 uur per dag in een zwaar-industriële omgeving en bieden een superieure prestatie vergeleken met de membraanpompen die voorheen werden gebruikt.

De pompen kunnen eenvoudig worden aangestuurd via membraantoetsenborden, doseren het chemische anti-schuimmiddel met hoge nauwkeurigheid en hun betrouwbaarheid is ongeëvenaard. Ze werken continu, behalve tijdens korte pauzes om eens in de drie maanden de slangen te verwisselen, wat slechts een paar minuten in beslag neemt.

Ze hebben diverse besparingen in het productieproces gerealiseerd, waaronder minder pompstilstand voor onderhoud, minder afval en minder anti-schuimmiddel omdat de pompen bij het opstarten zelfaanzuigend werken en veilig droog kunnen lopen als de chemicaliënbron leeg is.

 

MEER OVER DE 520 SERIE

  • Een product zoeken

  • Een lokaal contactpersoon zoeken

  • Hulp en advies

    Telefoon: +32 (0) 9 225 94 57

    Fax: +32 (0) 9 233 06 49

    Contact

Watson-Marlow slangen voor de keramische industrie

Watson-Marlow pompen voor de keramische industrie