Brouwindustrie

De kwaliteit verbeteren, de kosten verlagen en het afval verminderen in uw bierproductieproces

Brouwproces schema

Bier brouwen is een complex proces met meerdere stadia waarvoor degelijke, betrouwbare en duurzame brouwproces oplossingen nodig zijn. In het brouwproces worden viskeuze, abrasieve en shear-gevoelige grondstoffen gebruikt waarvan de behandeling soms lastig kan zijn. Voor top biermerken is betrouwbare apparatuur voor vloeistof behandeling een vereiste voor het handhaven van een constante hoge kwaliteit, waarbij tegelijkertijd gestreefd wordt naar een efficiënte productie.

De efficiëntie van uw brouwproces wordt bereikt door langere uptime en lagere kosten. Onze producten kunnen helpen om

De zeer competitieve aard van de drankenmarkt heeft in toenemende mate te maken met strenge regelgeving die vereist dat wordt voldaan aan standaarden op het gebied van hygiëne en energie efficiëntie.

Bij de Watson-Marlow Fluid Technology Group voeren we rigoureuze testen uit op ons complete productassortiment - en auditen we onze toeleveringsketen - om er zeker van te zijn dat onze producten voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving. Gesteund door een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde ingenieurs en een technisch support team werken we met u samen om het ontwerp- en installatieproces op uw locatie te vereenvoudigen.

Bier productieproces

Een brouwproces begint standaard met gerst, dat gebruikt wordt om via de stadia van mouten, maischen en klaren de wort te maken. Nadat de wort is bereid wordt deze eerst gekookt met hop en andere belangrijke smaakbepalende ingrediënten, voordat met centrifugeren ongewenste vaste deeltjes eruit worden gehaald.

Eenmaal afgekoeld gaat de wort de cruciale fermentatie fase in, waarbij de gist wordt toegevoegd (pitchen) om het proces te starten om suikers om te zetten in alcohol en koolzuurgas. Beiden moeten heel nauwkeurig bewaakt worden om bier te maken met een constante en hoge kwaliteit.

Het gegiste bier wordt dan gelagerd in gesloten kuipen, totdat de gewenste eigenschappen zoals smaak en aroma zijn bereikt. En tenslotte wordt het bier gefilterd en verpakt (in flessen, blikken, vaten etc.). Het basisproces is in principe hetzelfde, of de brouwer nu een kleine ambachtelijke brouwerij is, of een grootschalige industriële brouwerij.

Hoogwaardige procesinstallaties en ondersteuning door specialisten

Of het nu gaat om het behoedzaam behandelen van gist, het nauwkeurig doseren van additieven, het verpompen van abrasieve diatomeeënaarde of het doseren van chemicaliën voor waterbehandeling, de Watson-Marlow Fluid Technology Group kan een pomp-oplossing bieden om alle delen van uw brouwproces te optimaliseren.

Onze innovatieve assortiment van peristaltische- en sinuspompen garandeert dat het product nauwkeurig en hygiënisch wordt overgebracht of gedoseerd zonder het te beschadigen. Dit biedt brouwers de volgende voordelen.

Naast pompen voor het brouwproces biedt de Watson-Marlow Fluid Technology Group ook andere specialistische producten voor vloeistofverwerking zoals het Aflex assortiment van PTFE-gevoerde slangassemblages, ideaal voor de brouwindustrie.

Ons veelzijdige productassortiment wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde ingenieurs die vloeistofmanagement oplossingen voor uw proces kunnen leveren.

  • Een product zoeken

  • Een lokaal contactpersoon zoeken

  • Hulp en advies

    Telefoon: +32 (0) 9 225 94 57

    Fax: +32 (0) 9 233 06 49

    Contact